Hozzávalók

5 darab tojás
5 kanál kristálycukor
10 dkg vaj
20 dkg csokoládé
5 dkg mandula

Leírás

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját, a cukorral habosra keverjük. A fehérjét lágy habbá verjük. A vajat és 20 dkg csokoládét, vízgőz felett megolvasztjuk, a tojássárgájához keverjük, majd beleforgatjuk a fehérjét, a lisztet, végül a durvára tört mandula felét. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük. A tetejére dobáljuk, a maradék csokoládét és mandulát. 160 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen (vagy alul-felül sütésen: 175 fokon), 25-30 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, átsült-e).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4