Hozzávalók

2 darab tojás
5 dkg finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
5 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
5 dkg csokoládé
5 dkg dió (apróra vágott)

Leírás

5 dkg főzőcsokoládé (inkább ét), 5 dkg vaj, 20 dkg kristálycukor, 2 egész tojás, 5 dkg liszt, 5 dkg apróra vágott dió, 1 cs vaníliás cukor. A csokoládét és a vajat felolvasztjuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a cukrot, a tojásokat, a lisztet, a diót és a vaníliás cukrot. Jól kivajazott, kilisztezett kisebb tepsibe öntjük (kb 22x22 cm-es), és lassú tűznél 20-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje megsült, de a belseje kissé sületlen, krémes marad. Ha kihűlt, szeletekre vagy kockákra vágjuk. Nagyon finom és olyan, mint az eredeti (tapasztalat alapján).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4