Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A négy szelet kicsontozott sertéskarajt megmossuk, széleit bevagdossuk. Vékonyra kiverjük, megsózzuk és lisztben megforgatva, egy kevés olajban, vagy zsírban, pirosra sütjük. Közben 8 dkg lisztből és ugyanannyi vajból, világos (nem pirított) rántást készítünk. Feleresztjük 4 dl tejjel és sóval, reszelt szerecsendióval ízesítve, sűrű mártássá főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk, majd hozzákeverünk 1/2 dl tejszínnel elvegyített 2 tojássárgáját, majd belemorzsolunk kb. 2 dkg vajat. Egy vékonyan kivajazott tepsibe (vagy tűzálló tálba) egy keveset öntünk a mártásból, erre ráfektetjük a hússzeleket és mindegyik tetejére, egy halom, sós vízben főtt és levétől lecsurgatott brokkolit nyomunk. Ezt a maradék mártással bevonjuk. A zsírral, amiben a hús sült, megöntözzük. A tetejét megszórjuk tetszőlegesen reszelt sajttal, meghintjük kevés zsemlemorzsával és a sütőben, szép pirosra sütjük.