Receptek Főételek Tészta Brokkolis penne

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg trappista sajt (többféle sajttal a legjobb)
4 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csomag fusilli (durum orsó,kicsi cső,csavart cső)
2 dl főzőtejszín
1 fej brokkoli (vagy legalább fél kg mirelit)

Leírás

Fogsz egy szép fej friss brokkolit (vagy egy legalább fél kilós csomag mirelitet), alaposan megmosod, rózsáira szeded. A szárának csak az alsó, keményebb részét vágod le, a többit felszeled félcentis karikákra. Ha túl fás a héjánál, azt nyugodtan hámozd le, de kár kidobni a zsenge belsejét pusztán azért, mert szár, kellemes torzsaszerű íze van. A szétszedett, felaprított brokkolidarabkákat a fele vajon egy serpenyőben, wokban fedő alatt párolod, rázogatva néha. Amikor egy picurka levet ereszt, szórsz rá egy kicsi sót, fehér borsot, ha szereted, késhegynyi szerecsendiót. Úgy 10 perc párolás után (ha mirelitből csinálod, a fele is elég) beleborítasz 2 dl főzőtejszínt, majd a fele reszelt sajtot beleteszed, s a sajt elolvadásakor már egy kellemesen sűrű mártást kapsz szép zöld brokkolidarabokkal. Közben a tésztát előírás szerinti ideig főzöd sós vízben, melybe esetleg tehetsz egy löttyintésnyi olajat is (sose főzd tovább, mert a durum tészta pont attól remek, hogy nem kell egy évig főzni, hanem pár perc forrás után lekapcsolva a vízben hagyni és ott a kívánt mértékűre puhul, ezt kóstolással megállapíthatod - én nem szeretem, ha olyan puha és ragacsos lesz, mint a szokásos x-tojásos tészták). Mivel a rakott tésztához ott a tejszínes-sajtos mártás, az se baj, ha a szokásosnál kissé keményebbre hagyod. Amikor mindkét összetevő kész, fogsz egy nagy jénait, a vaj másik felével kikened, majd teszel egy réteg alaposan lecsepegtetett tésztát bele, ráöntöd a brokkolis mártás felét, elsimítod, megint tészta, megint brokkolis mártás, majd a végén tésztával befejezed. A tetejét megszórod a maradék reszelt sajttal. Forró sötőben a sajt pirulásáig sütöd. Ha szeretnéd színesebbé varázsolni, megteheted, hogy a brokkoli mellé a mártásba aprítasz pár falat piros húsú paprikát, egy marák kukoricát is, de ezt még akkor tedd, amikor a brokkolit párolod. Sose várd meg, hogy megpuhuljon a brokkoli, mert abban a pillanatban szétkenődik, kicsit mindig ropogósnak kell maradnia. Mivel laza szerkezetű (sokkal inkább, mint karfiol rokona), hamar elkészül, átpárolódik.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4