Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab sárgarépa
2 dl tejszín
2 kanál mustár
1 fej vöröshagyma
2 kanál citromlé
1 csokor friss petrezselyem
1 darab zellergumó
2 darab fehérrépa
1 darab karalábé
1 fej brokkoli
1 kg marha csont
Palacsinta
30 dkg finomliszt
3 tojás
2 dl tej
1 dl szódavíz

Leírás

A brokkolit megpároljuk a párolóedényben. Hagyományos módon, palacsintákat sütünk. Elkészítjük a mártást: A megpucolt zöldségeket felszeleteljük, edénybe rakjuk, a csonttal együtt. Ízesítjük és készítünk egy tömény húslevest. Amikor minden megpuhult, leszűrjük a levest (ezt kínálhatjuk cérna metélttel). A zöldségeket összeturmixoljuk. A cukrot karamellizáljuk és 1 dl vízzel addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Ekkor beleöntjük a zöldségpépet, hozzáadjuk a tejszínt, mustárral és citromlével ízesítjük. A brokkolival betöltött palacsinták mellé tálaljuk a mártást.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4