Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ez az izgalmas zöldséges quiche 8 személyre elegendő, így ideális a vendéglátáshoz, de akár a hét közepén is fogyaszthatod, és másnap még ebédre is maradhat belőle.
Melegítsük elő a sütőt 6-os fokozatra, 200°C-ra, légkeverés 180°C-ra. A brokkolit 2 percig főzzük, majd lecsepegtetjük, és hideg víz alatt leöblítjük. Tegyük félre.
Tekerjük ki a tésztát a papírra, és nyújtsuk ki egy kissé szélesebb, kb. 5 mm vastag téglalapra. Tegyük át egy mély, 20 x 30 cm-es, téglalap alakú tepsibe, az oldalára simítva. A széleket durván felhajtjuk, és az alját villával körbeszurkáljuk.
Béleljük ki a tésztalapot tapadásmentes sütőpapírral, töltsük meg sütőbabokkal, majd süssük 15-20 percig, amíg a szélei enyhén aranyszínűek nem lesznek. Vegyük le a papírt és a babot, és süssük még 5-10 percig, amíg a tészta megszárad és aranyszínű nem lesz.
Közben egy serpenyőben alacsony lángon felolvasztjuk a vaj felét az olajjal, és 5 percig sütjük az újhagymát és a fokhagymát, amíg nagyon puha és enyhén aranyszínű nem lesz. Vegyük le a tűzhelyről.
A tojásokat és a sárgáját a tejszínnel és a fűszernövényekkel egy kancsóban verjük fel. Jól fűszerezzük, és keverjük bele a pecorino-t.
Terítsük el az újhagymát a tortaforma alján, és öntsük rá a tojásos keveréket. Rendezzük el a brokkolit a tetején, morzsoljuk rá a fetát, majd süssük 35-40 percig, amíg aranyszínűre nem sül és éppen csak meg nem puhul. Legalább 15 percig hűtsük, vagy tegyük félre, hogy teljesen kihűljön.
Közben a burgonyát 10-15 percig főzzük, amíg megpuhul. Alaposan csepegtessük le, majd borítsuk vissza a serpenyőbe; adjuk hozzá a maradék vajat, fűszerezzük, és egy kanál hátuljával enyhén törjük össze. A quiche mellé tálaljunk zöldsalátát, ha szeretnénk.