Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A brokkolit megtisztítjuk, majd a szárát körömnyi darabokra vágjuk. Virágját kisebb rózsáira bontjuk, leveleit fölaprítjuk és együtt, a levesbe szórjuk. A hagymát megtisztítjuk, megreszeljük és az olvasztott vajon megfuttatjuk. A brokkolis levest ráöntjük, nagy lángon fölforraljuk, majd lefedve, kis lángon, kb. 20 perc alatt, puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, végül turmixoljuk, vagy merülőmixerrel pépesítjük. A tejszínnel és a borral ízesítjük, megborsozzuk, majd a szerecsendióval fűszerezzük. Ha kell, utánasózzuk és újra a tűzre téve, fölforraljuk.