Hozzávalók

1 csipet tengeri só
50 dkg finomliszt
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
2 dl tejszín
4 darab tojás
2 dkg élesztő
1 kanál rum

Leírás

12 dkg lisztből és a tejszínben felfuttatott élesztőből kovászt készítünk hűvös helyen. Ne hagyjuk, hogy kétszer akkorára megkeljen, hanem csak másfélszeresére. Újra gyúrjuk, és újra kelesztjük, szintén másfélszeresére. Apró kalácsformákat (brióst) készítünk, és a tepsire helyezve sütőpapíron újra kelesztjük, majd megkenjük tojással, előmelegített sütőben sütjük alsó takaréklángon 15-20 percig. Még forrón letakarjuk konyharuhával pár percre, hogy a kalácsok ropogósak és puhák legyenek.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4