Receptek Főételek Húsos ételek Brassói hagymásan

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
5 kanál étolaj
10 dkg koktélparadicsom
50 dkg csirkemell
1 csipet őrölt fehérbors
1 kanál őrölt pirospaprika

Leírás

A húst (sertést vagy pulykát) vágjuk csíkokra. A megtisztított vöröshagymát aprítsuk finomra és az olajon előbb pirítsuk üvegesre, majd pici vizet aláöntve, pároljuk meg. Tegyük hozzá a húst és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá pirospaprikát. Ha a hús a pirítástól már megfehéredett, öntsünk alá egy kis (legfeljebb negyed ujjnyi) vizet és fedő alatt, pároljuk puhára. Közben a vizet szükség szerint pótoljuk, de a végére hagyjuk teljesen elfogyni. Mielőtt kész lenne, adjunk hozzá félbe vágott koktélparadicsomot. A szokásos körete, az apró kockákra vágott, pirított burgonya.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4