Receptek Főételek Húsos ételek Bourguignon marhahús répával és sült burgonyával

Hozzávalók

1 kg marhacomb
8 szelet szalonna
2 kanál rétesliszt
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 adag olívaolaj
2 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 pohár száraz vörösbor
2 pohár húsleves alaplé
kanál paradicsomszósz
2 darab babérlevél
1 marék friss kakukkfű
½ kg burgonya
1 kanál őrölt pirospaprika
3 ág friss rozmaring

Elkészítés

1

Egy serpenyőben süssük meg a szalonnát, majd a zsírtól lecsepegtetve szedjük ki egy tálra.

2

Sózzuk, borsozzuk meg a marhahúst, forgassuk lisztbe, és tegyük olívaolajjal kikent forró serpenyőbe. Hirtelen süssük rá kérget minden oldaláról, tegyük félre, fedjük le alufóliával, tartsuk melegen.

3

Tegyük a felkarikázott sárgarépát és a nagyobb kockákra vágott hagymát egy nagy serpenyőbe, csepegtessük meg olívaolajjal, süssük kb. 5 percig, adjuk hozzá a fokhagymát, a bort, a levest, a paradicsompürét, a babérlevelet és a friss kakukkfüvet. Ezután adjuk hozzá az előzőleg elkészített szalonnát is. Vágjuk fel a marhahúst nagyobb kockákra, ezt is tegyük a serpenyőbe, aztán közepes lángon, lefedve 2 órán át főzzük. Néha keverjük meg.

4

Hámozzuk meg a burgonyát, negyedeljük fel, tegyük egy tálba, locsoljuk meg 2 evőkanál olajjal, morzsoljuk hozzá a rozmaringot, ízesítsük sóval és borssal, majd alaposan forgassuk össze. Borítsuk sütőpapírral bélelt tepsire és süssük 190°C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percig. A húst a pecsenyelével meglocsolva, a zöldségekkel és a pirított burgonyával tálaljuk. Díszítsük kakukkfűvel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4