Hozzávalók

1 pohár tejföl
4 gerezd fokhagyma
3 fej vöröshagyma
5 kanál étolaj
1 doboz zöldborsó
3 kanál finomliszt
1 csipet friss petrezselyem
50 dkg sertéscomb

Leírás

Az apróra vágott vöröshagymát, a zsíron megpároljuk, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sertéshúst. 2-3 percig kevergetjük, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a lecsurgatott zöldborsókonzervet. Ízlés szerint sózzuk. Mielőtt teljesen megfő, hozzáadjuk a tejfölt a liszttel, apróra vágott petrezselyemzölddel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tokányhoz. Ezután, még 2 percig főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása