Receptek Főételek Húsos ételek Borsos tokány tarhonyával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
2 darab burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
3 darab vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
5 dkg sűrített paradicsom konzerv
1 kk őrölt pirospaprika
2 darab zöldpaprika
10 dkg füstölt szalonna
25 dkg tarhonya
50 dkg sertés lapocka

Leírás

A sertéshúst félujjnyi csíkokra vágjuk, szintúgy a szalonnát is, amit lepirítunk. A félkarikára vágott hagymával összepirítjuk és a húst rátéve, zsírjában pirítva megpároljuk, majd hozzátesszük a fűszereket. Amikor félig megfőtt, akkor tesszük hozzá a paradicsompürét. A fehérbort csak akkor öntsük bele, amikor elkészült. A körethez a hagymát és a szalonnát apró kockára vágjuk, a szalonnát kissé lepirítjuk. Utána együtt pirítjuk tovább a hagymával és a tarhonyával, végül, mielőtt felengedjük a vízzel, beletesszük a paprikát, a paradicsomot, valamint a fűszerpaprikát is. Fedő alatt megpároljuk, ízlésesen tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4