Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Tészta Borsós nokedli

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 fej vöröshagyma
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
4 adag galuska
½ kg zöldborsó

Leírás

Minden ételhez amibe zöldborsó kell ügyeljünk arra, hogy ha friss borsót veszünk az legyen zsenge és édes. A halvány zöld színű borsó az ilyen, a túl érett borsó már kemény és ha főzzük se lesz puha. Ha fagyasztottat vásárolunk, érdemes a drágább jobb minőségűt megvenni, mert így finom ételeket készíthetünk belőle. A borsót megmossuk egy szűrőben és lecsepegtetjük. Közben megpucoljuk a vöröshagymát megmossuk és nagyon apró kockára vágjuk. Egy lábasba olajat öntünk felforrósítjuk beletesszük a hagymát és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk, közben kevergetjük, vegyük le kis lángra, hogy jól megtudjuk párolni a hagymát ne égjen oda az edény szélére. Ezután beletesszük a borsót 1 dl vízzel, 1 evőkanál sóval, 1 csipet borssal, 1 csipet ételízesítővel összekeverjük és fedő alatt 15 percig pároljuk. A borsó mikor megpárolódott, hozzáadjuk a kifőtt galuskát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
6ó 37p
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.08.
Rendelj most
6ó 37p
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4