Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Főételek Húsos ételek Borjúmáj borszószban

Hozzávalók

2 kanál finomliszt
1 gerezd fokhagyma
5 kanál vaj
1 fej vöröshagyma
1 darab húsleveskocka
kanál szójaszósz
1 dl félédes vörösbor
50 dkg borjúmáj
20 dkg csiperkegomba

Leírás

A májat felszeleteljük, sózzuk borsozzuk. a fokhagymát és a hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. a hagymát és fokhagymát megpirítjuk 2 ek vajon. Belekeverjük a gombát és addig puhítjuk amíg a leve elfő. Levesszük a tűzről, beszórjuk lisztel és jól elkeverjük. Meglocsoljuk a borral és 3 dl vízzel majd felforraljuk. Belemorzsoljuk a leveskockát, és hozzáöntjük a szójaszószt. Lassú tűzön 10 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és belekeverünk 1 ek vajat. Felmelegítünk egy nagy serpenyőt, és a maradék 2 ek vajban a májszeletek mindkét oldalát közepes lángon 1-1 percig sütjük. Akkor jó ha a közepe rózsaszín. A májat a gombás boros szósszal leöntve tálaljuk. Kukoricás rizs illik hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.05.
Rendelj most
3n 10ó
h n ó p mp
Tesco eper
500 g (1 kg=1978 Ft)
-34%
1499 Ft
989
Ft
Tesco eper
Az ajánlat érvényes2025.04.05.
Rendelj most
3n 10ó
h n ó p mp
Jonagold alma
-40%
749 Ft
445
Ft/kg
Jonagold alma
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4