Receptek Desszertek Sütést igénylő Borban párolt hagymasaláta

Hozzávalók

1 tk tengeri só
1 kg vöröshagyma (apró)
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
3 dl száraz fehérbor
1 mk őrölt babérlevél
1 cm póréhagyma (karikákra vágott)
1 késhegynyi őrölt szerecsendió (őrölt virág)

Leírás

A vöröshagymát megtisztítom és félbevágom. (Ha a hagymafejek már nagyobbacskák, negyedekbe vágom.) A felforrósított olajra téve, fedő alatt, pár percig párolom saját levében, majd rászórom a fűszereket és ráöntöm a fehérbort. Még 10 percig párolom, majd ha langyosra hűlt, ízesítem kevés cukorral. Ha már teljesen hideg, üvegekbe teszem, lezárom és a hűtőszekrényben tárolom. Két-három hétig is elálló, finom, pikáns saláta.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4