Receptek Főételek Tészta Bolognai penne

Hozzávalók

1 fej vöröshagyma
1 tk őrölt fekete bors
40 dkg sárgarépa
1 csokor friss petrezselyem
10 dkg sűrített paradicsom konzerv
10 dkg ketchup
2 darab csirkecomb
30 dkg darált sertéshús
50 dkg penne

Leírás

A pennét forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, de a főzővizet félrerakjuk. A pennét összekeverjük az olívaolajjal, hogy ne ragadjon össze. A bacon-t felkockázzuk, forró serpenyőben megsütjük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a bacon kisült zsírján üvegesre pároljuk. Rámorzsoljuk a darált húst és a kockázott sárgarépát, a hús fehéredéséig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük a tészta főzőlevével. Amikor a levét nagyjából elfőtte, hozzákeverjük a paradicsomot, az oregánót és a majorannát. A főzőlevelet folyamatosan keverjük hozzá, ezzel lazítjuk a szószt. Még egyszer felforraljuk, majd belekeverjük a ketchupot. Tálalás előtt, a szószból egy szedőkanálnyit a tésztához keverünk, majd tányérra szedjük. Meglocsoljuk a szósszal és megszórjuk reszelt sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4