Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej vöröshagyma
8 dkg trappista sajt
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl száraz vörösbor
8 kanál sűrített paradicsom konzerv
1 darab babérlevél
40 dkg lencse (beáztatott)
2 kanál ketchup
10 dkg füstölt szalonna
60 dkg darált sertéshús

Leírás

A beáztatott lencsét, sós vízben, a babérlevéllel együtt megfőzzük. A felkockázott szalonnát kissé megpirítjuk az olajon, majd a felaprított hagymát megfuttatjuk rajta. Hozzáadjuk a darált húst és kifehéredésig pirítjuk, kb. 10 perc. Sózzuk, borsozzuk. Belekanalazzuk a paradicsompürét és a ketchupot, majd felöntjük, kb. 2 dl vízzel, hogy sűrű mártást kapjunk. Kakukkfűvel és rozmaringgal, ízlés szerint fűszerezzük. Lassanként hozzáadjuk a vörösbort és 10-12 percig pároljuk. Ha elkészült, beleforgatjuk a leszűrt lencsét, majd tálalás előtt megszórjuk reszelt sajttal és egy kis petrezselyemmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4