Receptek Főételek Húsos ételek Bögrés gyümölcstorta

Hozzávalók

6 darab tojás
1 mk sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
½ bögre vaj (olvasztott)
1 bögre porcukor
2 bögre rétesliszt (vagy másfél bögre rétesliszt + fél bögre darált di)
10 dkg aszalt szilva
1 kg fagyasztott erdei gyümölcs mix
4 dl növényi tejszín (habbá verni)

Leírás

A bögre mérete: 2dl. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájukat a cukorral, vaníliás cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. A tojásfehérjékből egy csipetnyi sóval, kemény habot verünk. Összekeverjük a lisztet (a diót), a fahéjat és a sütőport, majd ezt a száraz keveréket, csomómentesen összevegyítjük a cukros tojássárgájával. Ezután, óvatosan beleforgatjuk a krémbe a keményre vert tojásfehérjét. A tésztát sütőpapírral bélelt gyümölcstorta-formába, vagy tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon sütni kezdjük. Hat perccel a sütés megkezdése után, kivesszük a sütőből és elrendezzük a tetején a jól lecsöpögtetett gyümölcsöket (picit be fognak süllyedni a tésztába, de nem teljesen). Ezután visszarakjuk a süteményt a sütőben és készre (tűpróbáig) sütjük. (Ha nagyon barnul a teteje, takarjuk be alufóliával.) Tejszínhabbal bevonjuk bőségesen és müzlibe forgatjuk. Aszalt gyümölcsökkel díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4