Receptek Desszertek Sütés nélküli Bográcsgulyás lecsóval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
5 dkg zsír
1 csipet ételízesítő
80 dkg marhacomb
20 dkg lecsó

Leírás

Az apróra vágott hagymát, zsírban megpirítjuk. A lángról levéve, hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük és visszatéve, zsírjára sütjük. Az egyforma kockákra vágott húst beletesszük, elkeverjük, megsózzuk. Fedő alatt, mérsékelt tűzön, pároljuk. Ha elfőtte saját levét, egy kevés forró vizet öntünk rá. Párolás közben, hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és az apróra vágott köményt. Amikor majdnem puha, hozzátesszük az apró kockákra vágott burgonyát és addig pároljuk vele, amíg a burgonya üveges nem lesz. Ugyancsak akkor adjuk hozzá a zöldpaprikát és a friss paradicsomot (vagy lecsót). Felengedjük vízzel, a kívánt mennyiségre. Utánasózzuk és az egészet puhára főzzük. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4