Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Legalább 20-25 virágot szedjünk egyszerre, ennyi szükséges 5 liter vízhez. A virágokat felfelé szállítsuk, hogy az értékes virágpor ne hulljon ki. Egy nagy lábasba, tegyünk 5 liter vizet. Legalább 1 napig, vagy akár tovább is, lefedve hagyjuk ázni a virágokat. Amennyiben 1 napnál tovább áztatjuk, minden nap keverjük meg. Ezután szűrjük le (legjobb egy tiszta textilpelenka erre a célra), majd adjunk hozzá 70-80 dkg cukrot és 5-6 citrom levét. Utóbbit a boltban kapható citrompótlóval is helyettesíthetjük. Forraljuk fel, töltsük alaposan kimosott, jól zárható üvegpalackokba. Dunsztoljuk be, egészen addig, ameddig ki nem hűlnek az üvegek. A tartósítást végezhetjük borkénnel, vagy nátrium-benzoáttal is, de figyeljünk rá, hogy az eredeti cél a természetesség volt, ne rontsuk le a vegyszermentes szörpünket, túl sok mesterséges adalékkal.