Hozzávalók

2 csomag vaníliás cukor

1 darab citrom leve

80 dkg kristálycukor

½ dl rum

3 darab rozmaring

3 kg birsalma

Leírás

A birsalmákat negyedekbe vágjuk, kicsumázzuk, és héjával együtt megfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és áttörjük. Az áttört gyümölcsöt addig főzzük, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy kavarás közben, a lábos alját látjuk. Hozzáadjuk a cukrot (1 kg gyümölcshöz: 80 dkg cukor), vaníliás cukrot, citrom levét. Állandó keverés mellett, 10-15 percig főzzük. Kiöntjük őzgerinc formába, vagy tányérokba, és száraz, langyos helyen tartjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4