Hozzávalók

2 csomag vaníliás cukor
1 darab citrom
80 dkg kristálycukor
½ dl rum
3 darab friss rozmaring
3 kg birsalma

Leírás

A birsalmákat negyedekbe vágjuk, kicsumázzuk, és héjával együtt megfőzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és áttörjük. Az áttört gyümölcsöt addig főzzük, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy kavarás közben, a lábos alját látjuk. Hozzáadjuk a cukrot (1 kg gyümölcshöz: 80 dkg cukor), vaníliás cukrot, citrom levét. Állandó keverés mellett, 10-15 percig főzzük. Kiöntjük őzgerinc formába, vagy tányérokba, és száraz, langyos helyen tartjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4