Receptek Saláták Bio cukkini carpaccio feta sajttal, kaporral és citrusos öntettel

Hozzávalók

1 darab cukkini
70 g feta sajt
50 g dió
4 kanál friss kapor (aprítva)
Öntet
½ tk citrom (héj, finomra reszelve)
2 kanál citromlé
1 tk kristálycukor
½ tk dijoni mustár
1 csipet tengeri só
3 kanál olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Az öntethez keverjük össze egy tálban a citromlevet, a citromhéjat, a cukrot, a mustárt, a sót és a borsot. Ezután állandó kevergetés mellett adjuk hozzá az olívaolajat is. Az elkészített öntetet tegyük félre.

2

A diót vágjuk apróra, majd száraz serpenyőben kb. 4 perc alatt pirítsuk meg.

3

Mossuk meg a bio cukkinit, töröljük szárazra konyhai papírtörlővel, és vágjuk vékony szeletekre (vagy reszeljük le). Ízlésesen helyezzük el a tányérokon. Szórjuk meg a dióval és szétmorzsolt fetával, öntsük rá az öntetet, majd díszítsük kaporral. Azonnal tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4