Hozzávalók

1 csipet tengeri só
25 dkg kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
½ l édes vörösbor
8 darab narancs

Leírás

8 szép narancs sárga héját vékonyan levágjuk, és csíkokra szeleteljük. 25 deka cukrot kevés vízzel felforralunk, beleadjuk a narancshéjat, és fedő alatt addig főzzük, míg üvegessé nem válik. Ha a vizet elfőné közben, pótoljuk. A narancshéjat leszűrjük, és félretesszük. Visszamaradt levébe fél liter édes vörös bort öntünk, és fedő nélkül egyharmadára főzzük. A narancsokat megtisztítjuk fehér héjától, mély üvegtálba karikára vágjuk, és leöntjük a vörös boros mártással. Tetejére hintjük a főtt narancshéjat. Legalább egy napig hideg helyen érleljük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4