Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 kanál tej
25 dkg finomliszt
1 darab tojás
5 dkg porcukor (+ 10 dkg)
10 dkg margarin
2 dkg élesztő
25 dkg mák
25 dkg dió
1 darab tojás
4 dl tej

Leírás

A lisztet keverőtálba rakjuk, és hozzáadjuk a margarint, élesztőt, porcukrot, tojássárgáját, egy csipet sót, majd kevés tejjel begyúrjuk a tésztát. Az összeállt tésztát kétfelé vesszük és kicsit átdolgozzuk. Készítsük el a tölteléket. Felforralunk 2 dl tejet, és ha forr, belekeverjük a porcukorral elkevert darált mákot. Főzzük fel, majd hűtsük ki. Felforralunk 2 dl tejet és ha forr, belekeverjük a porcukorral kikevert darált diót. Főzzük fel, majd hűtsük ki. A tésztákat kinyújtjuk és a töltelékkel megkenjük, majd felcsavarjuk. Tepsibe rakjuk, és lekenjük tojásfehérjével. Megszurkáljuk egy hurkapálcával, hogy a gőz el tudjon távozni, ne repedjen meg a tészta. Hűtőbe rakjuk 60 percre, majd előmelegített sütőben, 160-170 fokon megsütjük. Ha megsült, várjuk meg, hogy egy kicsit hűljön, majd porcukorral megszórva tálaljuk. http://www.youtube.com/watch?v=mjmmBmpqk5k

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4