Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
10 dkg finomliszt
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab citrom
10 dkg zsemlemorzsa
1 csokor friss petrezselyem
0.6 kg borjú comb (comb)

Leírás

A hússzeleteket gyengén kiveregetjük, majd megsózzuk, enyhén megborsozzuk. Ezután könnyedén belenyomkodjuk a lisztbe, belemártjuk a felvert tojásba, végül meghempergetjük a zsemlemorzsában. A szeleteket bő, forró olajban mindkét oldalukon kb. 2 perc alatt aranyszínűre sütjük. A szeletek fordításakor és kivételekor ne szúrjuk meg a húst, mert a finom húslé kifolyik belőle! Ha elkészült, papírtörlőre szedjük, a felesleges olajat leitatjuk. Tálalás előtt petrezselyem zöldjével és citromkarikával díszítjük.Köretnek friss saláta,petrezselymes burgonya illik.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4