Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Dobd fel a nyári sütögetést Mexikó ízeivel, és készíts egy ínycsiklandozó BBQ csirkés quasedillát!
Tedd a csirkét és a paprikát egy tálba, locsold meg olajjal, és szórd meg a BBQ fűszerkeverékkel. Forgasd át, amíg teljesen be nem fedi a mix, majd tedd a csirkét és a paprikát egy forró grillsütőre vagy serpenyőbe. Süsd 15 percig, időnként megforgatva, amíg a csirke átsül, a paprika pedig megpuhul és megpirul.
Közben vágd félbe az avokádót, és kanalazd a húsát egy tálba. Keverd össze a lime levével és a korianderrel, pépesítsd, majd tedd félre tálalásig. Miután a csirke megsült, vágd vagy tépkedd falatnyi darabokra.
A quasedilla összeállításához kenj meg 1 tortillát 2 evőkanál paradicsomos salsával. Tedd rá a csirke felét, a paprikát, a chorizót, az újhagymát és a reszelt mozzarellát, majd helyezz rá egy másik tortillát, és nyomd enyhén össze, hogy egyben maradjon. Ismételd meg a másik 2 tortillával és a maradék töltelékkel.
Tedd át a megtöltött tortillákat a forró grillsütőre (vagy serpenyőre), és süsd 1–2 percig mindkét oldalát, amíg a tortilla ropogós nem lesz, és a sajt meg nem olvad. Vágd cikkekre, és tálald guacamoléval.
Tipp: A töltött quesadillát kissé nehéz lehet megfordítani a grillen – próbálj meg két spatulát használni, vagy csúsztasd a quesadillát egy vékony tepsire, fordítsd meg egy tányéron vagy lapos deszkán, majd csúsztasd vissza a grillre.
Tipp: Ha tejmentesen szeretnéd elkészíteni ezt a receptet, cseréld le a mozzarellát Tesco Free From kókuszolajra.