Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A megtisztított halat kifilézzük, a húst a bőrig egyenletesen bemetszve. A kb. 5-6 dkg súlyú szeleteket besózzuk és a hűtőbe rakjuk. Alaplé: a halcsontokból és a hal fejéből alaplevet főzünk - 3 liter vízben kb. másfél óráig - a hagymával, paradicsommal, sóval és az őrölt paprikával. Töltelék: apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítunk a felvágott paprikaszeletekkel és paradicsommal együtt, majd hozzáadjuk a belsőségeket. Ha megpuhultak, megsózzuk és megborsozzuk, a lisztet rászórjuk. Ehhez hozzáadunk annyit az alapléből, hogy sűrű masszát főzhessünk belőle. (Ha elkészült, összekeverhetjük egy egész tojással.) Ezzel töltjük meg majd a tésztabatyukat. Batyutészta: lisztből és a tojásokból tésztát gyúrunk és vékonyra kinyújtjuk. Kb. 5-6 cm méretű négyzeteket vágunk ki belőle. A belsőségekből kb. egy teáskanálnyi tölteléket teszünk a közepükre és a sarkok összenyomásával kis batyukat formázunk. Tálalás előtt az alaplevet átpasszírozzuk, hogy tartalmas, sűrű levest kapjunk. A befűszerezett halszeleteket hozzáadjuk és kb. 10-15 percig főzzük a batyukkal együtt. A halászlét forrón tálaljuk bográcsban, zöld paprikakarikákkal díszítve.