Hozzávalók

1 csipet tengeri só
10 dkg finomliszt
1 dl víz
3 kanál kristálycukor
1 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított kakukkfű
1 l száraz vörösbor
50 dkg vegyes zöldség
3 darab babérlevél
1 darab zellergumó
10 dkg csiperkegomba
1 dkg marhacsont

Leírás

Az apróra vágott borjú- és marhacsontot, a kis kockára vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát, zellert, gombaszárat, babérlevelet, egész borsot, kizsírozott tepsiben, forró sütőben barnára sütjük, néha megforgatjuk. Ha megpirult, kb. fél óra, fazékba tesszük, 2 l csontlével felengedjük, megsózzuk és feltesszük főni. Közben zsírban a cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet és barna rántást készítünk. Belekeverjük a lébe, hozzáadjuk a paradicsompürét, a jó minőségű vörös bort, a kakukkfüvet és egyenletes tűzön jól kiforraljuk, legalább 4-5 órát főzzük, egészen kis lángon. Időnként megkeverjük és lezsírozzuk, ha besűrűsödne csontlével engedjük fel. Ha nem lenne elég sűrű, akkor mindaddig főzzük, míg a kívánt sűrűséget eléri. Végül átszűrjük. A barna mártásnak szép simának, sötétbarna színűnek kell lennie, se túl híg, se túl sűrű ne legyen. A darabos anyagokat ne passzírozzuk bele, csak csöpögtessük le. Érdemes nagyobb mennyiségben készíteni, jól tűri a mélyhűtést és egy napon sem lehet említeni, a zacskós változattal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4