Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Alaposan mossuk meg a burgonyaszemeket, töröljük szárazra, és 2 mm-enként irdaljuk be őket teljes hosszukban egy éles késsel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsük le olívaolajjal, szórjuk rá a felaprított fokhagymát és sózzuk meg. Süssük körülbelül 30 percig alufóliával letakarva. Ha kész, kenjük meg vajjal, enyhén sózzuk újra és szórjuk rá a finomra vágott rozmaringot.
Az átpréselt fokhagymát keverjük össze sóval, citromhéjjal és ½ teáskanál borssal. Adjunk hozzá olajat, vajat, friss és szárított kakukkfüvet. Alaposan keverjük össze, és kenjük meg ezzel a húst. Helyezzük tepsibe, öntsük alá a vizet, a bort és a Worcester szószt, végül helyezzünk friss kakukkfű ágakat és felezett fokhagymát a hús köré. Fedjük le a tepsit alufóliával.
10 percig süssük a húst 200°C-on, utána csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük 2 órán keresztül. Az utolsó 30 percben vegyük le a fóliát, és süssük pirosra a húst.
Vegyük ki a húst a tálból, a visszamaradt pecsenyeléhez adjuk hozzá tejszínt és főzzük lassú tűzön körülbelül 7 percig.
Vágjuk szeletekre a húst, öntsük rá a mártást, szórjuk meg frissen reszelt citromhéjjal, és tegyünk rá egy ágacska kakukkfüvet. Tálaljuk a burgonyával.