Receptek Főételek Húsos ételek Báránysült vajas-tejszínes mártásban Hasselback burgonyával

Hozzávalók

1 kg báránylapocka
1 gerezd fokhagyma
½ kávéskanál
1 darab citrom
1 kávéskanál őrölt fekete bors
4 kanál olívaolaj
100 g vaj
1 marék friss kakukkfű
1 kanál szárított kakukkfű
2 pohár víz
1 kanál Worcester szósz
1 pohár száraz fehérbor
250 ml főzőtejszín
Hasselback burgonya
1 kg burgonya
3 kanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál
1 kanál vaj
1 marék friss rozmaring

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Alaposan mossuk meg a burgonyaszemeket, töröljük szárazra, és 2 mm-enként irdaljuk be őket teljes hosszukban egy éles késsel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, öntsük le olívaolajjal, szórjuk rá a felaprított fokhagymát és sózzuk meg. Süssük körülbelül 30 percig alufóliával letakarva. Ha kész, kenjük meg vajjal, enyhén sózzuk újra és szórjuk rá a finomra vágott rozmaringot.

2

Az átpréselt fokhagymát keverjük össze sóval, citromhéjjal és ½ teáskanál borssal. Adjunk hozzá olajat, vajat, friss és szárított kakukkfüvet. Alaposan keverjük össze, és kenjük meg ezzel a húst. Helyezzük tepsibe, öntsük alá a vizet, a bort és a Worcester szószt, végül helyezzünk friss kakukkfű ágakat és felezett fokhagymát a hús köré. Fedjük le a tepsit alufóliával.

3

10 percig süssük a húst 200°C-on, utána csökkentsük a hőmérsékletet 180°C-ra, és süssük 2 órán keresztül. Az utolsó 30 percben vegyük le a fóliát, és süssük pirosra a húst.

4

Vegyük ki a húst a tálból, a visszamaradt pecsenyeléhez adjuk hozzá tejszínt és főzzük lassú tűzön körülbelül 7 percig.

5

Vágjuk szeletekre a húst, öntsük rá a mártást, szórjuk meg frissen reszelt citromhéjjal, és tegyünk rá egy ágacska kakukkfüvet. Tálaljuk a burgonyával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4