Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
1 dl tej
25 dkg kristálycukor
2 dl tejföl (joghurt, kefír is jó)
5 dkg margarin
20 dkg rétesliszt
1 csipet szódabikarbóna
50 dkg kajszibarack

Leírás

A cukrot, tojást, a vajat, csipet szódabikarbónát és sót habosra keverünk. Belekeverjük a tejet, tejfölt, citromhéjat, majd beleszitáljuk a lisztet. Kivajazott tepsibe öntjük és a tetejére rakjuk a gyümölcsöt. 200 fokon, 5 percig, majd 150 fokon, tűpróbáig sütjük. (Kb.35-40 perc.) Ha a tészta felébe kakaóport keverünk, még finomabb, márványos tésztát kapunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4