Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
20 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
15 dkg kristálycukor
40 dkg őszibarack befőtt
10 kanál víz

Leírás

A tojássárgákat a porcukorral, gépi habverő segítségével, kb. 10-15 perc alatt, alaposan összedolgozzuk. Evőkanalanként hozzáadjuk a víz felét, majd a sütőporral elkevert liszt következik, szintén részletekben, de közben már mehet bele a maradék víz is. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze. A tésztát kikent, lisztezett tepsire öntjük, és a tetejére rászórjuk az előzetesen lisztbe hempergetett barackkockákat. 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 30 perc alatt megsül. (Tűpróba!)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4