Receptek Főételek Húsos ételek Bánh mi sertéshúsból

Elkészítés

1

A savanyúsághoz tedd a sárgarépát, a retket, a hagymát, a rizsecetet és a cukrot egy keverőtálba 1 teáskanál tengeri sópehellyel. Keverd össze, majd hagyd 30 percig, időnként kevergesd meg.

2

Közben a bagetteket vágd félbe, és a belsejük nagy részét távolítsd el. (így több tölteléket tudunk belepakolni). Kend meg a tetejét és az alját is háromszög sajttal.

3

Állítsd alacsony-közepes fokozatra a tűzhelyet, majd egy serpenyőbe csepegtess egy csepp olajat. Dobj a sertéshúshoz 2 evőkanálnyi hoi sin-t, majd egy rétegben rendezd el a serpenyőben. Óvatosan süsd 5-6 percig, közben gyakran fordítsd mindkét oldalára, közben a maradék hoi sin-nel kenegetve, amíg a sertéshús karamellizálódik és ragacsos lesz, a zsír egy része pedig kiolvad belőle. Ha szép karamellizádott, vedd le a tűzről, tedd félre.

4

Amikor a zöldségek beáztak, csepegtesd le és nyomkodd ki belőlük a felesleges folyadékot. Rendezz el egy jó adag savanyúságot a bagettek alján, majd helyezd a tetejére az uborkaszeleteket. Add hozzá a sertéshúst, majd a korianderleveleket, a mentaleveleket és a felszeletelt chilit. Végül pedig egy kis lime-ot ,és ha van, egy kis ropogósra vágott szeletet.

5

Előkészítés: A savanyúságot akár egy nappal korábban is bepácolhatod, az utolsó pillanatban, sütés előtt csepegtesd le.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4