Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ez egy gyönyörű kis reggeli, amihez csak a szekrényben lévő alapanyagokat használjuk. Nincs is jobb hétvégi reggeli, mint a bevásárlásmentes reggeli.
Egy banánt pépesítsünk simára egy konyhai robotgépben. Adjunk a robotgépbe 1 bögre félzsíros tejet, 2 bögre zabpehelylisztet, egy kis vaníliakivonatot és egy csipet tengeri sót, majd pépesítsük újra simára.
Hámozzuk meg és szeleteljük fel a másik banánt. Tegyünk egy nagy, tapadásmentes serpenyőt közepes lángra. Ha felforrósodott, adjunk hozzá egy kevés olajat, majd adagokban dolgozzunk, és kanalanként adagoljuk a tésztát a serpenyőbe, majd mindegyik tetejére tegyünk néhány banánszeletet, és óvatosan nyomjuk bele a tésztába. Süssük 1-2 percig, vagy amíg a széleken buborékos és enyhén aranyszínű lesz, majd süssük a másik oldalukon további 1 percig.
Közben egy kis lábosban vagy mikrohullámú sütőben egy kis vízzel melegítsünk fel egy kis lekvárt, hogy fellazuljon. Tálaljuk a palacsintákat egy púpozott dióvajjal, egy csepp lekvárral és egy marék felolvasztott fagyasztott gyümölccsel.
Tipp: Készítsd el a tésztát előző este, és tárold a hűtőben, amíg fel nem használod. A fagyasztott gyümölcsöt a lekvár felmelegítésekor keverd hozzá, hogy gyors kompótot készíthess belőle.