Hozzávalók

2 kg banán
40 dkg kristálycukor
½ tasak dzsemfix

Leírás

A pucolt banánokat felkarikázzuk, kb. 2 cm-esre, majd lábosba rakjuk. Hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük főzni, míg felforr. Ha lekvárt szeretnék készíteni, levesszük és krumpli nyomóval összepasszírozzuk (ha dzsemet akarunk, ezt kihagyjuk). Hozzáadjuk a citromlét és készre főzzük. Az előre elmosott üvegeket, a forró lekvárral megtöltjük és azonnal lezárjuk. Kb. 5 percre fejre állítjuk őket, így a forró lekvár sterilizálja, az üveg zárókupakját is. Tegyük száraz dunsztba.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4