Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 kanál finomliszt
4 dl tejföl (375 g)
1 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
½ dkg majoranna (zsíros)
2 kanál sűrített paradicsom konzerv
½ kg csiperkegomba
15 dkg szalonna
1 kg pacal

Leírás

A pacalt, többször váltott, hideg vízben megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla és hideg vízben, ismét átmossuk. Ezután kuktában, sós vizet forralunk, beletesszük a pacalt, lezárjuk és kb. 2 óra alatt, puhára főzzük. (Ez normál edényben, kb. 4 órát tartana!) Amíg a pacal fő, megtisztítjuk a hagymát, a fokhagymát és apróra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, lehúzzuk a héját és feldaraboljuk. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. A kuktát kihűtjük, kivesszük a pacalt és ceruza vékonyságú csíkokra vágjuk. Az olajat egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, beletesszük a kockára vágott szalonnát, a hagymát, majd kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a cikkekre vágott gombát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek és a leve besűrűsödjön. Tejföllel dúsítjuk. Sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása