Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
2 gerezd fokhagyma
6 darab zsemle
1 kanál citrom
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 kk őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
60 dkg darált sertéshús

Leírás

Áztassuk be a zsemléket langyos vízbe. Tisztítsuk meg a hagymát, és vágjuk apróra. Forrósítsunk fel 1 evőkanál vajat, és alacsony hőfokon fonnyasszuk benne üvegesre a hagymát. Nyomkodjuk ki jól a zsemléket. Adjuk a hagymához a darált húst, a tojást, a citromlevet és a kinyomkodott zsemlét. Sózzuk és borsozzuk meg. Dolgozzuk jól össze, és formáljunk belőle hosszúkás cipót. Olvasszuk meg a maradék vajat, és kenjünk ki 1 evőkanálnyival egy ovális tűzálló tálat. Tegyük bele a vagdalt húst, és kenjük meg az olvasztott vaj maradékával. Süssük a sütőben, 30 percig.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4