Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk. A zöldpaprikát megmossuk, kicsumázzuk, felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, apróra vágjuk. Felforrósítunk 4 evőkanál olajat és megfonnyasztjuk benne a hagymát. Rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával, ízlés szerint sóval és saját levében, fedő alatt, 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd az egészet, további 20-25 percig pároljuk, azaz pörköltet készítünk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő: 3. fokozat). A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A maradék 2 evőkanál olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, 2-3 percig pirítjuk. A rizst a húshoz adjuk, felöntjük 5 dl forró vízzel, egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük, felforraljuk és áttesszük egy csinos tűzálló tálba (ebben fogjuk tálalni). Lefedjük és a forró sütőben, az egészet puhára pároljuk (20 perc). Félidőben egyszer megkeverjük és többet nem! Néhány paprika- és paradicsomszelettel, vágott petrezselyemmel díszíthetjük, azonnal tálaljuk.