Receptek Főételek Húsos ételek Bácskai rizses hús lecsóval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
15 dkg paradicsom (vagy lecsó)
1 darab vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
30 dkg rizs
15 dkg zsír
1 kk őrölt pirospaprika
30 dkg zöldpaprika
60 dkg sertés lapocka

Leírás

A húst leöblítjük, apró kockákra vágjuk (a pörkölthúsnál apróbbra). A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk és felvágjuk. A paradicsomot szintén megmossuk, majd apróra vágjuk. Felforrósítjuk a zsírt és megfonnyasztjuk a vöröshagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Megszórjuk a pirospaprikával és azonnal felengedjük egy kevés vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal (fokhagymával) fűszerezzük és saját levében, kb. 20 percig, főzzük. Ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, majd további 20 percig főzzük (pörköltet készítünk). Amikor a húsunk már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a megmosott rizst. Felforraljuk és felöntjük kb. 4 dl forró vízzel. Egy kevés sót adunk hozzá, összekeverjük és ismét felforraljuk. Lefedjük és az egészet puhára pároljuk (20 perc). Félidőben egyszer megkeverjük. Paprika- és paradicsomszelettel, petrezselyemmel díszíthetjük, formába téve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4