Hozzávalók

1 csipet tengeri só
50 dkg finomliszt
dl tej
15 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
5 dkg margarin
dkg élesztő
10 dkg bacon szalonna

Leírás

A lisztet összekeverem a főtt, áttört burgonyával és a sóval. Közben, a tejbe egy kevés cukrot teszek, meglangyosítom és felfuttatom benne az élesztőt, amihez adok 1-2 kanál lisztet is. Összekeverem a két részt és jól összegyúrom. A bacont ledarálom és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként, 3-szor megismétlem. Kinyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, tojással megkenem és 200 °C-os sütőben megsütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása