Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt, a meglangyosított vízben, a cukorral együtt elkeverem, majd hagyom felfutni. Ezután, minden hozzávalót összekeverek, kemény tésztát gyúrok belőle (a liszt minőségétől függően, esetleg több, vagy kevesebb víz kell hozzá), majd letakarom konyharuhával és hagyom megkelni (hőmérséklettől függően, 1-2 óra, ha sietek, meleg helyre teszem). Ebből a mennyiségből, készíthetünk 1 db fél kilós kenyeret, vagy 2 db bagettet. Bármelyiket választjuk, az elkészítés menete a következő: Kinyújtjuk a tésztát, ujjnyi vastagra, majd ráfektetjük a szeletelt bacont. Feltekerjük a tésztát, kenyeret/bagettet formázunk belőle. Előmelegített, 200 fokos sütőbe tesszük, majd 5 perc elteltével, levesszük a hőfokot, 180 fokra. (Nekem elektromos sütőm van, ebben a légkeverés funkcióval sütöm. Természetesen ezt sütőtől és szokástól, tapasztalattól függően lehet variálni.) Pirosra sütjük (ne égjen meg!), ez kb. 20-30 perc sütési időt jelent, majd még melegen letakarjuk, nedves konyharuhával.