Receptek Előételek Hideg előételek Baconos hagymás muffin

Hozzávalók

1 kk tengeri só
2 egész tojás
0.8 dl tej
2 késhegynyi sütőpor
1 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
0.8 dl étolaj
1 kk őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 késhegynyi szódabikarbóna
5 dkg trappista sajt
1 marék mandula (őrölt)
1 kk ételízesítő (Vegeta)
15 dkg bacon szalonna
30 dkg finomliszt

Leírás

A tepsit kizsírozzuk és betesszük a fagyasztóba, vagy kibéleljük muffin papírral. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésnél 160 °C) melegítjük. A mandulát mozsárban durvára törjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, kis serpenyőben kevés zsiradékon, a felaprított hagymával és 2 evőkanál mandulával megpirítjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a szódabikarbonátot, a borsot és a sót. Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a tejfölt és a ropogósra sütött mandulás bacon-ös hagymakeveréket. A lisztes keveréket a tojásos masszához adagoljuk, majd finoman összedolgozzuk. Az így kapott tésztát a muffin formákba kanalazzuk, a tetejét meghintjük a maradék mandulával és egy kis sajttal. A sütőben, 20-25 perc alatt, aranybarnára sütjük. A muffinokat sütés után, még 5 percig pihentetjük a tepsiben, majd kiszedjük a formákból.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4