Hozzávalók

2 darab tojás
2 bögre finomliszt
1 bögre tej
1 csomag sütőpor
½ bögre étolaj
1 bögre kristálycukor
10 dkg mák

Leírás

Bögre mérete: 2,5 dl Egy nagy edénybe, bedobáljuk és összekeverjük az összes hozzávalót, majd amikor már sima, akkor kettéválasztjuk a tésztát és az egyik felébe, belerakjuk a mákot. A világos tészta a tepsi közepébe megy és rá a mákos tészta. Nagyon lassú tűzön szoktam sütni, kb. 45 percig, de közben azért rá szoktam nézni és már az illatán is lehet érezni, hogy közeledik a sütés vége. Mielőtt végleg kivenném, egy fogpiszkálóval megnézem, hogy nem-e nyers a közepe. Ha nem ragad rá tészta, akkor készen is vagyunk. Ja, amit még elfelejtettem leírni: Én régebben csak úgy beleöntöttem a tepsibe, ma már azért kivajazom, kilisztezem. Fő a biztonság, bár erre tényleg nem írták és nem ragadt bele úgy sem, ha nem volt kilisztezve, de az az 1 perc, már tényleg nem számít.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4