Receptek Levesek Babgulyás

Hozzávalók

1 darab tojás
3 kanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma
25 dkg burgonya
3 szál sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 darab füstölt csülök (füstölt kb. 80-100 dkg)
1 darab zellergumó
1 kk őrölt pirospaprika
1 csomó friss petrezselyem
2 szál fehérrépa
50 dkg tarkabab

Leírás

A csipetkéhez kell 1 db tojás, csipet só és olaj, valamint annyi liszt amennyit a tojás felvesz, hogy kemény tésztát gyúrhassunk. A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Az áztatóvízzel mindkettőt odatesszük főni. Amikor félig megfőtt a bab, beletesszük a karikákra vágott zöldségeket és a kockára vágott burgonyát. A füstölt csülköt kivesszük és apró kockákra vágjuk, majd visszatesszük a levesbe és tovább főzzük. Amikor majdnem megpuhult a bab, meg a zöldségfélék, na meg a csülök, ekkor kezdjük fűszerezni. Először megsózzuk, teszünk bele egy csipet kakukkfüvet, egy csipet szurokfüvet, bazsalikomot, majoránnát, borsika füvet, borsot és zöldség levelet. Ezután csinálunk egy magyaros rántást (hagyma, fokhagyma, meg pirospaprika) és berántjuk. Csipetke tésztával gazdagíthatjuk és készre főzzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4