Hozzávalók

2 darab tojás
10 dkg finomliszt
2 dl tej
10 dkg vaj
3 kanál kakaópor
10 dkg porcukor
35 dkg babapiskóta
20 dkg eper

Leírás

A lisztet (vagy rizslisztet), a porcukrot, a kakaót összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az 1 liternyi tejet, majd a villával felvert, egész tojásokat. Alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve, sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverjük a vajat. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a 2 decinyi, tányérba öntött tejbe. Csak egy pillanatra mártsuk bele, nehogy eláztassuk! Egy tortaformát kibélelünk vékony, műanyag fóliával. Az oldalát és alját, sorban kirakjuk a tejbe mártott babapiskótákkal. Rákenünk 7-8 evőkanálnyi, félig kihűlt krémet, és ráhelyezünk pár szem, apróra vágott epret. Megint tejes piskótasor következik, aztán krém és eper... Így rétegezzük, egészen a piskóták tetejéig, vagyis egy centivel a pereme alatt fejezzük be. Hagyjuk a hűtőben, 3-4 órát pihenni. Felvert tejszínhabbal díszítsük, a tortát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4