Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Én a fejtett bablevest úgy főzöm, hogy sós vízbe, először belerakom az összevágott sárgarépát, zölds...
Én a fejtett bablevest úgy főzöm, hogy sós vízbe, először belerakom az összevágott sárgarépát, zöldséget. Kicsit főzöm, majd beleteszem (5 literes fazékba főzve) a kifejtett 80 dkg babot, lestyán és zellerzöldet, 1 paradicsomot, 1 kisebb paprikát. Közben megcsinálom, a jó sok fokhagymával ( amit összevágva, sóval deszkán megtörök) és sok sok apróra megvágott petrezselyemzölddel, a viszonylag híg rántást. Ebbe, olajon megpirítok egy pici lisztet, rá mehet a fokhagyma, petrezselyem fele és 1 lapos evőkanál pirospaprika, majd hideg víz. Félreteszem, csak akkor öntöm a babhoz, ha már puha. De előtte, kiszedem a zellerzöldet, lestyánlevelet, paradicsomot és paprikát. Kiforralom és alaposan leturmixolom.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.