Avokádóban sült tojás teljes kiőrlésű pirítóssal és zöld smoothie-val

Hozzávalók

1 darab avokádó
2 darab tojás (Tesco BIO tojás)
1 csipet koriander (friss, aprított)
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
2 szelet teljes kiőrlésű kenyér
A smoothie-hoz
400 milliliter mandula (ital)
1 darab banán
1 kanál mogyoróvaj
4 bögre bébispenót

Elkészítés

1

Vágjuk fel hosszában az avokádót, távolítsuk el a magját, majd egy kiskanál segítségével vájjunk nagyobb lyukat a gyümölcs közepébe.

2

Óvatosan törjük fel a tojásokat az avokádó közepébe úgy, hogy a sárgájuk lehetőleg egyben maradjon. Sózzuk és borsozzuk meg.

3

Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd 175°C-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig. Akkor készült el, ha a tojásfehérje megszilárdult, és már nem áttetsző.

4

Közben száraz, forró serpenyőben pirítsuk meg a kenyérszeleteket mindkét oldalukon 3-3 perc alatt.

5

Készítsük el a smoothie-t: hámozzuk és daraboljuk fel a banánt, mossuk meg a spenótot, majd turmixoljuk simára a hozzávalókat.

6

Szórjuk meg a sült avokádót korianderrel, majd tálaljuk a pirítóssal és a smoothie-val.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4