Receptek Desszertek Sütést igénylő Aszalt szilvás kuglóf

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl víz
15 dkg finomliszt
7 dkg kristálycukor
10 dkg tejföl
10 dkg vaj
2 darab tojás
1 csomag élesztő
15 dkg rétesliszt
15 darab aszalt szilva

Leírás

A kétféle lisztet, a sót, a cukrot összekevertem. A közepébe fészket készítettem, a kezemmel. Belemorzsoltam az élesztőt, ráöntöttem a vizet és összekutyultam úgy, hogy a lisztből is került hozzá. Megvártam amíg az élesztő felfutott, ekkor hozzáadtam a tejfölt és a tojássárgákat, majd az egészet elkezdtem a géppel dagasztatni. Amikor egybeállt, hozzácsorgattam az olvasztott vajat. Fényes tésztát dagasztattam belőle. Hagytam, hogy kissé megemelkedjen, majd a munkalapon, a kezemmel átgyúrtam és rászórtam az előzőleg pici kockákra vágott, aszalt gyümölcsöt. Összehajtottam, mint a leveles tésztát (lentről-föntről, jobbról-balról), majd kissé ellapítottam, hogy hengerré tudjam formázni. Az előkészített, vajjal kikent, liszttel beszórt kuglóf sütőformába helyeztem. Megszórtam egy kevés mandulalappal és fóliával szorosan lezártam. Előmelegített sütőben, 150 fokon, 30 percig sütöttem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4