Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített fácánt nagy leveses fazékba teszem a marhafartő...
A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített fácánt nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, közben hozzáadom az ízesítőket és a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm. Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst. A fácánról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm.A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem. A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.