Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Levesek Aranysárga húsleves

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 darab fokhagyma
1 darab vöröshagyma
3 dkg vaj
½ marék egész fekete bors
2 darab sárgarépa
8 dkg rizs
1 darab fehérrépa
1 kanál ételízesítő
1 darab fácán (konyhakész)
½ kg borjúgerinc
30 dkg ökörfarok

Leírás

A tisztított, kizsigerelt, konyhakészre előkészített fácánt nagy leveses fazékba teszem a marhafartővel és a tisztított borjúlábbal együtt, és kb. 3,5 liter vízben, fedő alatt, lassú tűzön gyöngyöztetve, közben hozzáadom az ízesítőket és a megtisztított, fölszeletelt leveszöldséggel puhára főzöm. Ha minden megpuhult, a leszűrt leves egy részével megpárolok 7-8 dkg tisztított rizst. A fácánról először lefejtem a bőrét – ezt nem használom fel –, majd a csontokról a húst. A lefejtett húst apróra vagdalom, és kockázott vajat adok hozzá. Összekeverem a jól megpárolt rizzsel, húsdarálón átdarálom, majd egy kevés leves hozzáadásával szűrőszitán áttöröm.A leszűrt levessel föleresztem, ha kell, sózom, borsozom, s rövid időre visszateszem. A marhahúst és borjúlábat a főtt zöldségekkel külön kínálom, ecetes tormát vagy paradicsommártást adok hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4