Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tészta összetevőiből kézzel, vagy géppel, kelt tésztát gyúrunk. Ezután kb. 30-40 percet kelesztjük. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral kibélelünk (az alját is). Keverjük össze a darált diót és a kristálycukrot. Ha a tésztánk megkelt, nyújtsuk ki, kb. 1-1.5 centi vastagságúra és egy kisebb pogácsaszaggatóval szaggassuk ki, a tésztát. A kiszaggatott tésztákat, mártsuk bele egy villával, az olvasztott margarinba és forgassuk meg jól, a cukros dióba. Ezután tegyük szorosan a tésztadarabokat a tortaformába és szórjuk a tetejére a maradék cukros diót. Így kelesszük még, újabb 30 percig. Előmelegített sütőben, 170 fokon, 25-30 perc alatt, készre sütjük. (Vaníliasodóhoz : 4 dkg liszt, 5 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, vagy 1 vaníliarúd belseje, 4 db tojássárgája, 8 dl tej.) Vaníliasodó elkészítése: A cukrot, vaníliás cukrot és a lisztet, egy tűzálló tálba tesszük, majd jól összekeverjük. Hozzáadunk 1 dl tejet és a 4 db tojássárgáját. Ezt csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk (ha vanília rudat használunk, akkor itt tegyük bele a tejbe). Ha felforrt, akkor lassan adagolva, folytonos keverés mellett, adjuk hozzá a tojássárgás alaphoz. Kis lángra téve, sűrítsük be a sodót.